На 17 февруари стана ясно, че Кралят на сръбската музика Шабан Шаулич

...
На 17 февруари стана ясно, че Кралят на сръбската музика Шабан Шаулич
Коментари Харесай

300 000 евро кръвнина за смъртта на Шабан Шаулич

На 17 февруари стана ясно, че Кралят на сръбската музика Шабан Шаулич е умрял след тежка автомобилна злополука в Германия. Инцидентът стана в Билефелд, близо до Дортмунд.

Певецът издъхна в болница, където е бил откаран незабавно след злокобната злополука. Малко по-късно тялото на артиста бе върнато в Сърбия, където околните му и хиляди другари и фенове го погребаха.

Вече съвсем три месеца след нещастието, лишила живота на 68-годишния реализатор, фамилията му към момента не може да преживее нещастието. Най-зле от всички като че ли е брачната половинка му Гордана Шаулич, пишат медиите в западната ни съседка. 

" Тя към момента е неутешима. Не спи по цели нощи. Не желае да излиза от вкъщи им, тъй като още не е подготвена да приказва с всякакви хора за болката, само че в това време всяко кътче от къщата ѝ припомня за Шабан. Двамата имаха доста мощна връзка. Тя бе с него откогато навърши 16 години. дружно прекараха прелестни 43 години от живота им. Неутешима е ", споделят близки до фамилията на Шаулич.

Те обаче обясниха, че ударите за фамилията на изпълнителя, и по-специално за вдовицата на Шаулич, не стопират до тук.

" Гордана не може да получи вдовишката пенсия на Шабан. Това може да стане, откакто публично завърши следствието в Германия и ѝ изпратят документите за гибелта му. Ако не се бяха намесили политици и знакови фигури несъмнено и тялото на Шабан щеше още да е арестувано от немските управляващи ", споделят те пред сръбския „ Блиц “.

Месечната прехрана, която вдовицата на Шаулич може да получава е сред две и три хиляди евро, само че на този стадий тези пари към момента не могат да ѝ бъдат отпуснати.

" Семейството на певицата чака немската прокуратура да завърши следствието, а незабавно по-късно ще заведе частен правосъден развой против турчина Алсин Левент, който е предизвикал пътнотранспортно произшествие, в което Шабан и неговият другар Мирсад Керич починаха ", споделят близки до опечаленото семейство.

Семейството на умрелия артист, съгласно някои медии, може да получи персонално обезщетение от към 300 000 евро от частното дело, заведено против турчина, и към половин милион евро от застраховката живот на артиста.

" Прокурорът в Германия би трябвало да издаде уверение за гибелта на Шабан, с цел да може фамилията да извърши всички отговорности по наследството му. На първо място би трябвало да бъде решен въпросът за събирането на застраховката живот на Шаулич, а по-късно и пенсията му, която ще възлиза на към 2000 евро месечно. Във всеки случай, до момента в който пристигна смъртният акт на Шабан, ръцете на фамилията му са вързани ", допълват познатите на Гордана.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР